2013. június 4., kedd

1, 2, 3, RAJT!

Sziasztok Pipacskáim! :)

A mai bejegyzés -tátátátátááááá- a futásról fog szólni. :) Tudom, hogy sokan futtok, különböző okokból (fogyás, KÉNYSZER TESIN, egészséges életmód, KÉNYSZER TESIN, felfrissülés, KÉNYSZER TESIN), ezért egy bejegyzés, hogy hogyan tedd élvezetesebbé a futást :)

1. Zene 

Komolyan, a zenével olyan jól fel lehet töltődni, és annyi energiát ad, hogy csak naaaaaa. 

Néhány futós zene: 







2. Egyenletes futás és lélegzés

Tudom, tudom milyen nehéz egyenletesen lélegezni a Cooper közben, de próbálj meg az orrodon keresztül (az más téma, amikor én mindig a futóversenyekre és a Cooperre náthásodok be, és nem kapok levegőt az orromon) lélegezni, és egyenletesen futni, mert ha az elején nagyon csúcs akarsz lenni, és az elejére törsz, a végére semmi erőd nem marad, és beszorul a levegőd. Gáz van akkor. :(


3. Evés

A futás előtt ne egyél legalább egy órával, különben hánysz. Ez aranyszabály. És te nem akarsz hányni, ugye?

4. VÍZ

Miután lefutottad a kis távodat, vedd vissza a pulcsid, hacsak nincs 15 foknál melegebb, és igyál VIZET. Ihatsz cukrozott izét is, de az nem csillapítja a szomjad annyira, mint a víz. Ja, és szénsavasat semmiképp ne, mert rettentően felfúj. 

5. Haj

Van egy olyan érzésem, hogy az én oldalamat túlnyomóan lányok látogatják, és tényleg sajnálom nyomorult fiúkat, akik esetleg véletlenül idetévedtek, mert szerintem fejüket fogva menekültek. Szóval a haj: konty, copf, fonás, bármi, rövid hajúaknak hajpánt, csak ne lógjon, mert : 
                                                  - akadályozza a látásod
                                                  - melege lesz a nyakadnak, és nagyon megizzadsz 
                                                  - mert a tanár ad egy egyest





Persze, nem kell olyan profi konyokkal előállnotok tesire, mint Blake Livelynek, és a fonást sem kell olyan komolyan venni, mint Rihanna, Kristen Stewart és Kim Kardashian, csak pár példa, hogy igenis jól tud kinézni. :)

6. Pulcsi

Ilyenkor még hideg van kint ahhoz, hogy rövidujjúban és rövid gatyában futkározzunk, de futás közben nyilván kimelegedünk, ergo le kell vetnünk a pulcsit,  DE NE A FUTÁS UTÁN, MERT MEGFÁZHATUNK. A futás ELŐTT kell levenni, és utána visszabújni belé, és nem lesz semmi bajod. :)



Ja, és az 2012-es maraton futás eredménye: 
 Stephen Kiprotich
Uganda (UGA)
idő:
2:08:01
xoxo, 
Seph

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése