2014. május 19., hétfő

Szent Johanna Gimi



Sziasztok Vattacukraim! ^^
A mai MolyHatefőben az SZJG sorozatot fogom kivesézni! :) Nagy SZJG-fan vagyok, úgyhogy ha itt-ott kicsit elragadtatom magam, bocsesz. :D

Szent Johanna Gimi



Író: Leiner Laura
Terjedelem: könyvenként kb. 400 oldal
Kiadó: Ciceró
Sorozat kötetei: Kezdet, Egyedül, Együtt, Barátok, Remény, Ketten, Útvesztő, Örökké

SPOILERES!

Rentai Renáta végre maga mögött hagyva az általános iskolát, tizennégy évesen felveszik őt a Szent Johanna Gimnáziumba. Eleinte nehézkesen boldogul, azonban rátalál Virágra, a kedves emóra, és élete szerelmére, Cortezra. Cortez látszólag rá sem hederít, Kinga folyton őt piszkálja, az osztály többi része pedig elég távol áll tőle.

Év végére összeérik az osztály, azonban tizedikben Virág szerez egy emós barátot, Cortez pedig egy nagyon csinos barátnőt. Minden elromlik. Ahogy haladunk előre a hónapokkal, Virág és Reni kibékülnek, Kingával legjobb barátok lesznek, Cortezzal pedig természetes a happy end. Reni naplójából egy átlagos, de mégsem annyira átlagos osztály életét ismerhetjük meg, szerelemmel, barátsággal, magánnyal.

Értékelés: Szerintem pont az teszi különlegessé a művet, hogy egyáltalán nem az. Ezek a mindennapi élet kis apróságai, de egy íóna sem jutott még eszébe leírni azokat. Például teljesen általános, hogy néha bemegyünk a Mekibe, és hozunk kaját, de senki nem írja le. Végre egy sorozat, ahol azonosulni tudsz a szereplőkkel. Ave Laura!

10/10

Kedvenc képet nem nagyon tudok tenni, mert nincs róla film/sorozat, és nem is lesz. :)

Kevenc idézet: Kis szobámba toppannék röpült felém anyám, kinyitom az ablakot hadd röpüljön tovább! - Zsolti

Leiner Laura után olvashattok itt, és a honlapját megleshetitek itt. 


Legyen szép napotok kis vattacukor felhők! ^3^


xx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése