2014. május 21., szerda

Csokis banánkenyér

Szevasztok Vattacukrok! ^^

Az a helyzet, hogy nagyon szeretem a banánt, különösen a banánkenyér formájában. Van egy eredeti verzió, amit itt megtalálhattok, de én egy kicsitátalakítottam a saját mintámra. Úgyhogy hajrá, zabáljuk tele magunkat olajos, egészségtelen kajával, hízzunk meg és legyünk pattanásosak! Jeeeeej.

Épp a minap készítettem el, csak elfelejtettem lefotózni, úgyhogy érjétek be ennyivel. :D

Sütési fok: 175 °C
Sütési idő: 50-60 perc
Forma: 7 cm mély, 25 cm hosszú, 11 cm széles
3 ek kakaó
2 db banán


15 dkg cukor
1 rúd vanília, vagy 1 cs. vaníliás cukor
Uses for Baking Soda
1 csomag sütőpor
1/4 teáskanál fahéj




10 dkg vaj
15 dkg liszt







































5 ek natúr joghurt
2 db tojás













1. Keverd össze a száraz hozzávalókat egy nagy tálban!

2. Törd össze a banánokat egy villával egy külön tálban, majd add hozzá a joghurtot /tejjel is helyettesítheted/.

3. A puha vajat és cukrot /fehér cukrot is használhatsz/ tedd egy másik tálba, és elektromos habverővel dolgozd össze.

4. A cukros-vajas trutyiba egyenként verd bele a két tojást, míg a robotgép dolgozik.

5. Ezután óvatosan adagolva öntsd bele a száraz hozzávalókat a vajas krémbe. WARNING ha nem adagolva öntöd bele a lisztes keveréket, az egész el fog szállni mindenhova.

6. Ha mindezzel kész vagy, a banánt is keverd bele. Ha azt akarod, hogy teljesen belesimuljon a tésztába, a géppel keverd, azonban ha olyan vagy, mint én, é szereted ha nagyobb banándarabok vannak a kenyérben, akkor egy kanállal vagy egy "spatulával" forgasd bele.

7. Tedd bele a formádba /ami kivajazott, vagy sütőpapír van benne/, told be a sütőbe, és várd                                                          a csodát. (^3^)/

Remélem tetszett ez a recept, és ízleni fog! Mit szeretnétek legközelebb? Adjátok tudtomra odalent!
                                               
xx
                                                     


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése