Az a helyzet, hogy nagyon szeretem a banánt, különösen a banánkenyér formájában. Van egy eredeti verzió, amit itt megtalálhattok, de én egy kicsitátalakítottam a saját mintámra. Úgyhogy hajrá, zabáljuk tele magunkat olajos, egészségtelen kajával, hízzunk meg és legyünk pattanásosak! Jeeeeej.
Épp a minap készítettem el, csak elfelejtettem lefotózni, úgyhogy érjétek be ennyivel. :D
Sütési fok: 175 °C
Sütési idő: 50-60 perc
Forma: 7 cm mély, 25 cm hosszú, 11 cm széles
3 ek kakaó |
2 db banán |
15 dkg cukor |
1 rúd vanília, vagy 1 cs. vaníliás cukor |
1 csomag sütőpor |
1/4 teáskanál fahéj |
10 dkg vaj |
15 dkg liszt |
5 ek natúr joghurt |
2 db tojás |
1. Keverd össze a száraz hozzávalókat egy nagy tálban!
2. Törd össze a banánokat egy villával egy külön tálban, majd add hozzá a joghurtot /tejjel is helyettesítheted/.
3. A puha vajat és cukrot /fehér cukrot is használhatsz/ tedd egy másik tálba, és elektromos habverővel dolgozd össze.
4. A cukros-vajas trutyiba egyenként verd bele a két tojást, míg a robotgép dolgozik.
5. Ezután óvatosan adagolva öntsd bele a száraz hozzávalókat a vajas krémbe. WARNING ha nem adagolva öntöd bele a lisztes keveréket, az egész el fog szállni mindenhova.
6. Ha mindezzel kész vagy, a banánt is keverd bele. Ha azt akarod, hogy teljesen belesimuljon a tésztába, a géppel keverd, azonban ha olyan vagy, mint én, é szereted ha nagyobb banándarabok vannak a kenyérben, akkor egy kanállal vagy egy "spatulával" forgasd bele.
7. Tedd bele a formádba /ami kivajazott, vagy sütőpapír van benne/, told be a sütőbe, és várd a csodát. (^3^)/
Remélem tetszett ez a recept, és ízleni fog! Mit szeretnétek legközelebb? Adjátok tudtomra odalent!
xx
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése